Little Women

Frisse bewerking van Louisa May Alcotts gelijknamige boek door actrice en regisseur Greta Gerwig ( Lady Bird ) over vier zussen die opgroeien tijdens de Amerikaans Burgeroorlog.

Mogelijk schadelijk tot 9 jaar Angst


Koop nu een kaartje

De impulsieve Amy, de bedachtzame Meg, de zachtaardige Beth en de vrijgevochten Jo hebben een zeer hechte band, al is er ook de nodige onderlinge rivaliteit. Terwijl hun vader vecht aan het front, leven de vier zussen March in relatieve armoede. Desondanks worden ze aangemoedigd om hun eigen weg in de wereld te vinden; bijzonder in een tijd waarin vrouwen meestal afhankelijk zijn van een echtgenoot.

Gerwigs liefde voor de beroemde roman spreekt uit alles, maar ze geeft een eigen, frisse draai aan het iconische verhaal over zusterschap. Ze houdt vast aan de oorspronkelijke tijd en plaats, maar legt meer nadruk op de moderne feministische boodschap en brengt het verhaal met meer humor dan we van eerdere verfilmingen gewend zijn. En ze verzamelde een droomcast om de hoofdrollen te vertolken. Met Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Meryl Streep, Timothée Chalamet en Laura Dern.