Living in the future’s past (Mooi Weer Spelen)

donderdag 3 en vrijdag 4 september 2020

In dit visuele hoogtepunt, ingeleid door Jeff Bridges, wordt de hedendaagse klimaatproblematiek vanuit een unieke invalshoek belicht.

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

In deze prachtig vormgegeven natuurdocumentaire wordt gereflecteerd op de huidige ecologische situatie, het veranderende klimaat en de gevolgen daarvan in de toekomst. Hoe staan de aarde en de mensheid er nu voor? En wat heeft tot de huidige situatie geleid? We duiken in het verleden om het heden te begrijpen, we graven in het menselijk brein om onze (onbewuste) acties te verklaren en proberen grip te krijgen op de relaties die we hebben met elkaar en de natuur. Onderhuidse structuren worden onder de loep genomen en bewustwording staat centraal. Met inzichten vanuit vele disciplines – van de natuurkunde en de biologie tot de psychologie en de geschiedenis – schetst deze documentaire een compleet beeld van de problemen waar we tegenaan lopen in deze hypermoderne tijd. 

Een inspirerende en meditatieve ervaring met als host niemand minder dan Jeff Bridges. 

Met de vertoning van deze documentaire sluiten we aan bij het thema van het straattheaterfestival Mooi Weer Spelen: het klimaat en Moeder Aarde. De Mooi Weer Spelen zal dit jaar in aangepaste vorm doorgaan (corona volente) en plaatsvinden in het Poptapark op 4, 5 en 6 september.