Living (laatste week)

vanaf donderdag 29 december 2022

De rechtlijnige maar eenzame kantoorbureaucraat Mr. Williams (Bill Nighy) rouwt al een tijdje om de dood van zijn echtgenote. Wanneer hij te horen krijgt dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft, herontdekt hij zijn levenskracht. Ontwapend en tot tranen roerend.

★★★★ ‘ijzersterke remake van Akira Kurosawa’s klassieker ‘Ikiru’ ‘Bill Nighy speelt de rol van zijn leven’ NRC

★★★★ ‘Bill Nighy, de Britse acteur die het understatement tot kunst heeft verheven, speelt een van zijn mooiste rollen.’ de Volkskrant

★★★★ ‘Living’ is een prachtig, melancholisch verhaal over de wedergeboorte van een kantoorklerk’ TROUW

Mogelijk schadelijk tot 9 jaar Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Londen 1953. Williams (een fantastische rol van Bill Nighy), veteraan en ambtenaar, verliest zich in de bureaucratie van de wederopbouw van het Engeland na de Tweede Wereldoorlog. Terwijl het eindeloze papierwerk zich opstapelt, verneemt Williams dat hij niet meer lang te leven heeft. Zijn diagnose dwingt hem om zijn leven ter hand te nemen en op zoek te gaan naar het geluk dat hij lang geleden verloor, om een erfenis na te laten voor de volgende generatie.

Living van regisseur Oliver Hermanus (Moffie, Skoonheid) en met Bill Nighy (Love Actually) en Aimee Lou Wood (Sex Education) in de hoofdrollen, is een remake van de Japanse klassieker Ikiru van Akira Kurosawa. Het script is van schrijver Kazuo Ishiguro, die we kennen van bestsellers als Never Let Me Go en The Remains of the Day. De film ging in wereldpremière tijdens het Amerikaanse Sundance Filmfestival en oogstte er , terecht, lovende kritieken. Zakdoekjes mee!