Madre

Vanaf donderdag 23 juli 2020

Meeslepend psychologisch drama over de Spaanse Elena die meent haar verdwenen zoon te herkennen.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Tien jaar na het verdwijnen van haar zoon werkt Elena in een strandtent aan de Franse Atlantische kust, vlakbij de grens met Spanje, ongeveer op de plek waar Iván het laatst gezien is. Ze lijkt zich energiek overeind te houden. Maar dan gebeurt er iets waar ze niet op had gerekend. Een groep tieners komt vakantie vieren in de badplaats. Een van hen doet haar sterk denken aan haar zoon. De uitdagende tiener Jean maakt veel in haar los. Ze voelt zich tot hem aangetrokken. Als moeder of als vrouw? Dat is lastig uit elkaar te houden.

Na een film over een seriemoordenaar (Que Dios nos perdone ) en een politieke thriller ( El reino ) speelt de Spaanse filmmaker Rodrigo Sorogoyen opnieuw met genres en verwachtingen. Hij gebruikt elementen van een thriller, terwijl ook alle ingrediënten voor een melodrama aanwezig zijn.

De Spaanse actrice Marta Nieto weet als Elena haar complexe innerlijke strijd goed neer te zetten, naast de jonge Jules Porier als de puber met de zo kenmerkende tegenstrijdige tieneremoties.

Tot slot een weetje: het idee van Madre komt van de gelijknamige korte film uit 2017 – die zelfs een Oscarnominatie kreeg en op festivals succesvol vertoond is. Deze korte film is hier nu te zien als de nagelbijtend spannende minutenlange openingsscène