Mar Adentro (Who Is Afraid Of The End Of Life?)

vrijdag 14 februari 2020

Ramón ligt al dertig jaar verlamd in bed terwijl hij verzorgd wordt door zijn familie. Zijn slaapkamerraam is zijn enige raam naar de wereld. Hij kijkt uit over de zee waar hij vroeger zoveel ging zeilen. Dezelfde zee waar hij tijdens zijn jeugd een vreselijk ongeluk kreeg. Sindsdien is zijn enige doel zijn leven op een waardige manier te beëindigen.

Gast: Sanne Kistemaker.Koop nu een kaartje

In Mar adentro voert Ramón Sampedo 30 jaar strijd om zijn leven op een waardige manier te beëindigen nadat hij bij een duikongeluk geheel verlamd is geraakt. In Javier Bardems vertolking is Sampedo iemand die zijn leven zinloos vindt, maar door zijn strijd anderen inspireert. Zoals Julie, de advocaat die hem bijstaat, en Rosa, een lokale vrouw die bij zijn strijd betrokken raakt.

Meer info: https://www.tudelft.nl/library/over-the-library/tu-delft-library-presenteert/who-is-afraid-of-the-end-of-life/ 

Gast: Sanne Kistemaker. Zij is directeur van het servicedesign bureau Muzus en docent ontwerp- en onderzoekscursussen aan de Faculteit Industrieel Ontwerpen.