Marianne & Leonard: Words of Love

Vanaf 9 januari

Een melancholieke kroniek van de tragische liefdesgeschiedenis tussen Leonard Cohen en zijn Noorse muze Marianne Ihlen, aan de hand van persoonlijk archiefmateriaal, interviews met betrokkenen en voice-overs van Cohen en Ihlen.

 Koop nu een kaartje

In 1960 was het idyllische Griekse eiland Hydra een ontmoetingsplek voor vrije geesten. Ook de 26-jarige Canadese schrijver Leonard Cohen zoekt er zijn toevlucht. Te midden van een groep buitenlandse artiesten, schrijvers en kunstenaars ontmoet hij de Noorse Marianne Ihlen, die zal uitgroeien tot zijn geliefde en muze. Jarenlang leven ze gelukkig samen in het zonovergoten paradijs. Maar dat verandert wanneer Cohen zichzelf als zanger en liedjesschrijver ontdekt, naar New York verhuist en een wereldster wordt. De documentaire volgt hun relatie vanaf de eerste dagen op Hydra tot de tijd waarin Leonard een succesvolle muzikant werd. Het toont de impact van zijn carrière op hun relatie, die geen stand hield, maar het liefdesverhaal zou de rest van hun leven doorgaan.

De Britse filmmaker Nick Broomfield ( Whitney: Can I Be Me, Kurt & Courtney )  was als 20-jarige student korte tijd ook op het eiland en leerde daar Marianne kennen. (Hij zou zelfs een kortstondige affaire met haar hebben gehad.) Voor zijn documentaire maakte hij gebruik van persoonlijk archiefmateriaal, interviews en voice-overs van Cohen en Ihlen.