Marjorie Prime (Artificial Intelligence)

dinsdag 1 oktober 2019

Originele en filosofische kijk op herinneren en onthouden. De 86-jarige Marjorie krijgt gezelschap van een “prime”, een hologram van haar overleden man, die haar helpt bij te blijven. De prime moet gevoed worden met feiten en herinneringen en is dus ook te manipuleren door wat men hem vertelt. Voorstelling in samenwerking met Studium Generale van de TU Delft.

Alle Leeftijden Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

In een tijd waarin kunstmatige intelligentie heel gewoon is geworden krijgt de 86-jarige dementerende Marjorie gezelschap van een ‘prime’: een hologram van haar overleden man, dat herinneringen met haar ophaalt om haar geheugen te trainen. Maar de prime moet gevoed worden met feiten en herinneringen, en hij is dus ook te manipuleren door wat je hem wel en niet vertelt. Wat Marjorie zelf en bijvoorbeeld haar schoonzoon Jon dan ook met verve doen. De film is een toneelbewerking (wat onder meer te merken is aan de dialogen en de beperking in de locaties) en geeft een originele en filosofische kijk op herinneren en onthouden. Let op de interessante twist aan het eind!

Over de reeks Artificial Intelligence

Kunstmatige intelligentie gaat steeds meer lijken op menselijke intelligentie, met misschien wel het vermogen tot emotie, liefde of empathie. In plaats van de machines te verwelkomen als onze “robot overlords” kunnen mens en machine hand in hand werken aan een betere toekomst voor de mensheid. Ben je benieuwd naar de toepassingen van kunstmatige intelligentie? Kom dan naar de filmreeks van Lumen in samenwerking met Studium Generale van de TU Delft! SG heeft dit najaar rond het thema Artificial Intelligence een programma van lezingen en debatten. Filmhuis Lumen sluit hierbij aan met enkele films over dit thema, met als eerste film: Marjorie Prime. Voorafgaand aan de film zal er een korte inleiding gegeven worden en na afloop is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de discussie bij de bar.

Op 1 oktober draaien we Marjorie Prime en op 19 november Her. Later wordt de rest van de reeks bekend gemaakt.