Mes frères et moi (laatste week)

vanaf donderdag 11 augustus 2022

Innemend familiedrama over een tiener uit een volksbuurt die tijdens het uitoefenen van een taakstraf een operazangeres ontmoet. Het wordt een keerpunt in zijn leven. Deze prachtige coming-of-agefilm, vol jongensdromen en passie voor muziek, combineert komedie met sociaal drama.

 

Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

De 14-jarige Nour woont in een volksbuurt in het zuiden van Frankrijk. Hij staat op het punt een zomer door te brengen vol plagerijen van zijn oudere broers, de zorg voor zijn zieke moeder en een taakstraf. Hij moet schilderwerk doen in een schoolgebouw, waar hij Sarah ontmoet, een operazangeres die daar een zomercursus geeft. Het blijkt een ontmoeting die hem helpt ontsnappen aan de oplopende spanningen thuis en uiteindelijk nieuwe horizonten voor hem zal openen. Nour raakt in de ban van de opera; iets wat hij verborgen houdt van zijn broers, die met heel andere zaken bezig zijn. Want met een afwezige vader en een moeder in coma moeten zij met elkaar voor inkomen zorgen – al dan niet legaal.

Mes frères et moi is een film die tegelijk rauw en optimistisch is, die komedie combineert met sociaal drama. Het is deels ook het verhaal van regisseur Yohan Manca die, opgroeiend in een buitenwijk van Parijs, dankzij zijn leraar Frans de kunst ontdekte.