Mijn beste vriendin Anne Frank

vanaf donderdag 9 september 2021

De allereerste Nederlandse speelfilm over Anne Frank vertelt het aangrijpende verhaal van Hannah Goslar over haar bijzondere vriendschap met Anne Frank.

 

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Angst Discriminatie Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Hannah en Anne zijn boezemvriendinnen in de tijd dat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog. Drie jaar later, in 1945, volgt een korte bijzondere ontmoeting tussen de twee meisjes in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De moedige Hannah zet haar leven op het spel in de hoop haar sterk verzwakte vriendin te helpen.

De film is geregisseerd door de succesvolle Nederlandse filmmaker Ben Sombogaart (Knielen op een Bed Violen, De Storm, De Tweeling). De opnames van de film werden deels gemaakt in de Amsterdamse Peperstraat, in de oude Jodenbuurt van waaruit tijdens de Tweede Wereldoorlog veel bewoners werden gedeporteerd. De film is opmerkelijk genoeg de eerste Nederlandse speelfilm over het leven van Anne Frank. Het script is gebaseerd op de memoires van de inmiddels 92-jarige Hannah Goslar, die in tegenstelling tot haar jeugdvriendin Anne Frank de oorlog overleefde.