Mijn Rembrandt

Deze pakkende en onderhoudende documentaire volgt verschillende Rembrandt-liefhebbers. Het geeft een fascinerend inzicht in de kunstwereld, waar de grenzeloze passie voor Rembrandts schilderijen ook kan leiden tot dramatische ontwikkelingen en verrassende plotwendingen.

 

 

Alle Leeftijden Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Na het afronden van haar succesvolle vierluik Het Nieuwe Rijksmuseum stuitte filmmaker Oeke Hoogendijk in de kunstwereld al snel op voldoende materiaal voor een volgende documentaire.

Het resultaat is een onderhoudend mozaïek van verschillende verhalen. We zien de intieme band tussen liefhebbers en ‘hun’ Rembrandt, zoals een Schotse hertog die bijna verliefd voor zijn schilderij zit. Ook zijn we deelgenoot van een verbeten strijd tussen het Rijksmuseum en het Louvre over de aankoop van twee Rembrandts. En we maken kennis met de jonge kunsthandelaar Jan Six. We zien zijn zenuwslopende ontdekkingsreis wanneer hij een nieuwe Rembrandt op het spoor lijkt te zijn.

Zo geeft documentairemaker Hoogendijk een fascinerende inkijk in de kunstwereld, waar de grenzeloze passie voor Rembrandts schilderijen kan leiden tot dramatische ontwikkelingen en verrassende plotwendingen. ‘Ik houd van de werkelijkheid, maar wil die tonen als een speelfilm,’ zegt Hoogendijk in een interview.