Mind My Mind (eenmalig)

Mind My Mind is een treffende, ontroerende en optimistische verbeelding van een leven met autisme. In een prachtige handgetekende animatie geeft regisseur Floor Adams op een originele manier een inkijk in deze, ook voor niet-autisten regelmatig herkenbare, wereld.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Seks Grof taalgebruik


In het kader van de Week van de Psychiatrie (23-29 maart) vertonen we twee films.

De eerste, Mind My Mind is een korte film van Floor Adams. Deze prachtige handgetekende animatie is een treffende, ontroerende en optimistische verbeelding van een leven met autisme. Vooral de seksscène is hilarisch. Hoofdpersoon Chris wil het liefst modelvliegtuigjes in elkaar zetten. Als hij in andere, onverwachte situaties terechtkomt, moet zijn brein zich inspannen om de vliegtuigjes weg te houden en hem te laten focussen op wat nodig is. Daarvoor heeft het de beschikking over een groot archief waarin ligt opgeslagen hoe in bepaalde situaties gehandeld moet worden.

De tweede film is Hors normes. Deze vertelt het verhaal van twee zorgmedewerkers in een Parijs opvangcentrum voor autistische kinderen dat met sluiting wordt bedreigd. Van de makers van Intouchables; hartverwarmend en waargebeurd.