Misbehaviour

vanaf donderdag 27 augustus 2020

Brits komisch drama over een groep vrouwen die een plan beramen om de Miss World-verkiezing van 1970 in Londen te verstoren.

Alle Leeftijden Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

In 1970 vindt de Miss World-verkiezing plaats in Londen, met de Amerikaanse comedy-legende Bob Hope als presentator. De show is in die tijd met meer dan 100 miljoen kijkers het best bekeken tv-programma ter wereld.

Met de opkomst van de burgerrechten- en vrouwenrechtenbeweging ligt de show al snel onder vuur vanwege het vrouwonvriendelijke en racistische karakter. De dan net opgerichte Women’s Liberation Movement, die de verkiezing ziet als een vernedering van vrouwen, besluit de live uitzending van de show te verstoren door het podium te bestormen. Die avond wordt geschiedenis geschreven.

Regisseur Philippa Lowthorpe belicht de ware gebeurtenissen genuanceerd vanuit twee vrouwelijke perspectieven. Ten eerste maken we kennis met de dappere vrouwen die met hun actie de wereld willen verbeteren en vrouwenemancipatie op de kaart zetten. Daarnaast zie we de jonge vrouwen die door deelname aan de verkiezing hopen op een carrière en een beter leven.

De boodschap van  Misbehaviour  is nog steeds relevant. Daarnaast is het gewoon een fijne, hartverwarmende, grappige en charmante film, met Keira Knighley en Jessie Buckley als actievoerende vrouwen.