More Human Than Human (Artificial Intelligence)

dinsdag 17 december 2019

Documentaire schetst aan de hand van interviews en sciencefictionbeelden een beeld van de mogelijke invloeden van kunstmatige intelligentie. Wordt vertoond in de reeks Artificial Intelligence in samenwerking met Studium Generale TU Delft. 

Inleiding en discussie door Cavalcante Siebert (AiTech TU Delft).

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

More Human Than  Human is de laatste documentaire over kunstmatige intelligentie in de reeks Artificial Intelligence in samenwerking met Studium Generale TU Delft. Op informatieve, speelse en zeer fascinerende wijze laat de film ons nadenken over wie wij zijn als mens, wat ons definieert en op welke manier dit kan veranderen door wiskunde en algoritmes. De regisseurs, onder wie de Nederlandse Femke Wolting, weten aan de hand van een hybride mix aan interviews en sciencefiction beelden een krachtig filosofisch betoog neer te  zetten door vragen te stellen over menselijkheid , identiteit en ethiek.   

Hun  zoektocht doet ons beseffen hoe kunstmatige intelligentie het leven van ons en onze kinderen kan beïnvloeden. Wie weet  hoe deze technologie zich verder zal ontwikkelen? Zullen liefdesrelaties met een algoritme normaal worden omdat ze meer invoelend zijn dan een mens? Of is het  juist potentieel een bedreiging, iets waar onder andere  Stephen Hawking en Nick Bostrom eerder voor waarschuwden? Ook de relatie tussen ouder en kind komt aan bod. Zal een kind de ouder overtreffen, maar wel die loyale band voelen en waarderen?  

Aan het woord komen futuristen en sceptici, waaronder roboticist Daniel H. Wilson, auteur van  het science fiction boek  Robopocalypse, Brian Christian, auteur van The  Most Human Human, Garry Kasparov, s werelds beste schaker die van een  computer verloor, psycholoog dr. Robert  Epstein en robot designer David Hanson  van Hanson Robotics.

Inleiding en discussie door Cavalcante Siebert (AiTech TU Delft).