Mothering Sunday

vanaf donderdag 12 mei 2022

Een intrigerend en eigentijds Brits drama rond Jane Fairchild, het dienstmeisje van een aristocratische familie, dat zich tot gelauwerd schrijfster ontwikkelt. Een idyllische romantische middag op het Britse platteland heeft blijvende gevolgen.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Seks Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

30 maart 1924. Het is Mothering Sunday. Op deze Engelse christelijke feestdag krijgt het huispersoneel vrij om hun familie te bezoeken of de bloemetjes buiten te zetten. Het is ook een beladen dag door het gemis van de zonen die niet uit de Eerste Wereldoorlog zijn teruggekeerd. De gegoede familie Nivens (Colin Firth en Olivia Colman) gaat traditiegetrouw lunchen met de Sheringhams. Jane (Odessa Young) is het dienstmeisje van de Nivens, zij heeft geen familie en gebruikt de vrije dag om in het geheim haar minnaar Paul (Josh O’Connor) te ontmoeten. Hij is de zoon van de Sharinghams – en verloofd met Emma.

De dag neemt onverwacht een dramatische wending. Een gebeurtenis die Jane’s leven voorgoed zal veranderen; zij zal haar ervaringen gebruiken om uit te groeien tot een gevierd schrijfster.

Regisseur Eva Husson geeft een originele invulling aan het genre kostuumdrama. Ze brengt de gouden kooi van gewoonten, tradities en de schijn ophouden waarin de upper class zichzelf gevangenhoudt vlijmscherp in beeld. Het is een oogstrelende verfilming van de succesvolle roman van Graham Swift. De film vertelt meer dan je ziet en vangt de emotie in magistrale beelden.