Mrs. Harris goes to Paris (laatste week)

vanaf donderdag 20 oktober 2022

Het betoverende verhaal van een ogenschijnlijk gewone Britse huishoudster wiens droom om een couture-jurk van Christian Dior te bezitten haar meeneemt op een bijzonder avontuur naar Parijs.

Alle Leeftijden Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Londen, jaren vijftig. Ada Harris is een weduwvrouw, die in de oorlog haar man verloren heeft. Ze werkt als huishoudster bij verschillende werkgevers. Bij een van haar cliënten ziet zij een jurk van Dior en raakt daardoor in de ban. Ze droomt ervan er ooit zelf ook een te hebben. Wanneer ze onverwacht een oorlogspensioen van haar overleden echtgenoot ontvangt, vertrekt ze naar Parijs.
Bij Dior wordt ze niet meteen hartelijk ontvangen. Dat verandert wanneer duidelijk wordt dat ze voldoende geld voor een jurk heeft. En met haar ontwapenende enthousiasme weet ze mensen voor zich in te nemen. Een Franse markies is door haar gefascineerd en neemt haar onder zijn hoede. Bij Dior raakt ze bevriend met André, de boekhouder en Natasha, een van de modellen.

Mrs. Harris goes to Paris is een charmante feelgood film. Het is de derde verfilming van de roman ‘Mrs. ‘Arris goes to Paris’ van Paul Gallico (1958).
De hoofdrol is voor Lesley Manville (Another Year, Phantom Thread). Ze heeft veel met regisseur Mike Leigh gewerkt, ze speelde in verschillende van zijn films. Verder zien we de Franse actrice Isabelle Huppert als Claudine, de manager bij Dior.