Nederlands Film Festival: Bo

Dinsdag 27 september 2022

In deze roadmovie reist de jonge vrouw Bo naar Georgië om het graf van haar vader te bezoeken. Daar loopt zij diens vroegere jeugdvriend Levan tegen het lijf. Ze besluit met hem mee te reizen in zijn vrachtwagen.

Slotfilm van het Nederlands Film Festival.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Angst Seks Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

De onverschrokken en wispelturige Bo (Gaite Jansen) reist naar Georgië om het graf van haar vader, een bekende trompettist (Matthijs van de Sande Bakhuyzen), te bezoeken. Daar loopt ze Levan tegen het lijf, een jeugdvriend van haar vader. Bo besluit mee te liften in Levan’s vrachtwagen – op zoek naar haar roots. Als Levan vertelt over het leven van Bo’s vader, die in Georgië een bekende trompettist was, krijgt ze meer inzicht in het leven van de man die ze nauwelijks heeft gekend.

Het melancholische trompetspel van Bo’s vader begeleidt de reis van Levan en Bo door het indrukwekkende Georgische landschap. Gaandeweg bloeit een liefde op tussen de twee, iets waar ze, ondanks het leeftijdsverschil, voorzichtig aan toegeven. Uiteindelijk durven Bo en Levan hun donkerste geheimen met elkaar met elkaar te delen.

Bo is de derde film van regisseur Joost van Ginkel, na het dovendrama 170 Hz (2011, op het Nederlands Film Festival onderscheiden met de Publieksprijs) en de mozaïekfilm The Paradise Suite (2015, bekroond met drie Gouden Kalveren, waaronder Beste film). Gaite Jansen (Bo) speelde ook de hoofdrol in 170 Hz.