Nederlands Film Festival: Zee van Tijd

Woensdag 21 september 2022

Een jong koppel zeilt met zoontje stapelverliefd, onbezorgd en vol dromen de wereld rond – tot het misgaat. Veertig jaar later ontmoeten de vroegere geliefden elkaar weer en blijkt dat de tijd zeker niet alle wonden heeft geheeld.

Openingsfilm van het Nederlands Film Festival op 21 september.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Het jonge koppel Lucas en Johanna zeilt in de jaren tachtig met hun zoontje Kai de wereld rond: stapelverliefd, onbezorgd en vol dromen en idealen. Midden op de Atlantische Oceaan verandert alles, wanneer de ergste nachtmerrie van de jonge ouders werkelijkheid wordt. Het abrupte einde van de reis is het begin van een innerlijke strijd. In hun wanhopige pogingen om overeind te blijven, drijven de twee steeds verder uit elkaar. Veertig jaar later ontmoeten de vroegere geliefden elkaar weer en blijkt dat de tijd zeker niet alle wonden heeft geheeld. Ze proberen met het onverwerkte verleden in het reine te komen.

Regisseur Theu Boermans was de afgelopen decennia vooral actief in het theater. Met Zee van tijd maakt hij zijn comeback in de bioscoop, sinds zijn speelfilmdebuut 1000 Rosen, waarmee hij in 1994 drie Gouden Kalveren won.

Hij bracht zijn ruime theaterervaring mee naar de filmset. De hoofdrollen worden indrukwekkend vertolkt door vader Gijs en zoon Reinout Scholten van Aschat, Elsie de Brauw en Sallie Harmsen.

Zee van tijd is de openingsfilm van de 42e editie van het Nederlands Film Festival op 21 september 2022.