Night of the Kings

vanaf 8 juli 2021

De kracht van verhalen vertellen staat centraal in dit drama rond een jongeman die in een gevangenis moet zien te overleven. Festivalfavoriet uit Ivoorkust.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Angst Discriminatie Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Een jongeman komt aan in La Maca, een gevangenis diep in het Ivoriaanse woud. Volgens traditie moet hij als nieuweling bij de eerste maansverduistering een nacht lang de andere gevangenen vermaken met een verhaal. Wanneer ze niet tot zonsopgang aan zijn lippen hangen, moet hij het bekopen met de dood. Nerveus begint hij aan het verhaal van de legendarische bandiet Zama King.

De Ivoriaanse filmmaker Philippe Lacôte heeft een achtergrond in radio- en hoorspelen, dus hij kent de waarde van een goed verteld verhaal. In zijn tweede speelfilm speelt hij dan ook op inventieve wijze met de vertelkunst, wat een spannend samenspel oplevert tussen verteller en luisteraars dat dans, gevecht, zang, poëzie en proza combineert. Deze film werd bekroond op vele internationale festivals en won in Nederland zowel de Youth Jury Award op IFFR als de Camera Justitia Award op het Movies that Matter Festival.