Nine Days

vanaf donderdag 17 februari 2022

In deze hoogst originele debuutfilm voert een teruggetrokken man gesprekken met ongeboren zielen om te bepalen wie kans maakt op deelname aan het leven. Het geeft een intrigerende kijk op de menselijke ziel en roept fundamentele levensvragen op.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Will (Winston Duke) zit in een afgelegen huis op een desolate plek waar hij via beeldschermen het leven van mensen volgt. Zijn favoriet is een succesvol violiste. Wanneer zij onverwacht overlijdt is Will behoorlijk van slag. Pijnlijke herinneringen aan zijn eigen leven op aarde komen boven, maar ondanks de ontreddering moet hij een vervanger zoeken. Want als er iemand overlijdt komt er een plek vrij voor een nieuw leven. Niet lang daarna kloppen achtereenvolgens vijf kandidaten aan de deur. Deze gegadigden hopen kans te maken op deelname aan het leven. In negen dagen tijd onderwerpt Will hen aan een toelatingsprocedure, bestaande uit opdrachten, vragen en toetsen. De vrije geest Emma (Zazie Beetz) is anders dan alle andere kandidaten. Haar vragen zetten Will aan tot introspectie waardoor hij zijn eigen woelige verleden onder ogen moet komen.

Nine Days is de eerste lange speelfilm van de Japans-Braziliaanse regisseur Edson Oda, maker van korte films en muziekvideo’s.