Nowhere special (laatste week)

vanaf 23 juni 2022

Ontroerend Brits drama over een alleenstaande glazenwasser die niet lang meer te leven heeft en op zoek moet naar adoptieouders voor zijn vierjarige zoontje

Alle Leeftijden Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

John is een 35-jarige glazenwasser, een zorgzame vader voor zijn zoontje Michael. Wanneer hij ernstig ziek blijkt te zijn, probeert hij een nieuw, perfect gezin voor Michael te vinden. Maar hoe doe je dat? Hoe kan hij adoptieouders beoordelen op basis van een korte ontmoeting? En kent hij zijn eigen kind goed genoeg om deze keuze voor hem te maken?

Naast deze zoektocht van John, draait het in Nowhere Special vooral om de kleine momenten tussen vader en zoon. Nog één keer samen naar de kermis, of John die zijn zoontje voor de laatste keer naar school brengt. Het meest ontroerende is misschien wel dat John zijn zoontje in eerste instantie niet wil vertellen over de aanstaande adoptie, omdat hij denkt dat hij geen waardevolle herinneringen zal achterlaten. Maar de film biedt ons juist een paar van die prachtige kleine herinneringen die Michael altijd zullen bijblijven.

De lijn tussen gemakkelijk melodrama en ontroering is in dit soort films vaak akelig dun, maar regisseur en schrijver Uberto Pasolini houdt alles klein en ingetogen. De film wordt vooral gedragen door de chemie tussen natuurtalent Daniel Lamont en de prachtig gereserveerde James Norton.