Official Secrets

Politieke thriller vertelt het waargebeurde verhaal van een moedige Britse klokkenluider die haar leven op het spel zette door een memo over een illegale spionageoperatie te lekken, om zo de levens van duizenden mensen te redden.

Alle Leeftijden Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Katherine Gun (Keira Knightley) werkt als vertaalster bij de Britse geheime dienst. Het is 2003, het jaar dat Britse en Amerikaanse politici een manier zoeken om Irak te kunnen binnenvallen. Wanneer Gun geheime informatie onder ogen krijgt die van grote invloed kan zijn op de loop van de gebeurtenissen, neemt zij een groot risico: door gewetenswroeging besluit zij om vertrouwelijke documenten – een memo waarin een illegale spionageoperatie werd onthuld – naar buiten te lekken. Via een omweg komt het bij de pers terecht. De Britse krant The Observer publiceert de memo, waarna het nieuws wereldwijd de krantenkoppen haalt. Voor Katherine heeft dit grote gevolgen voor haar leven, haar vrijheid en haar huwelijk: ze wordt aangeklaagd voor verraad.

Regisseur Gavin Hood ( Eye in the Sky ) maakte van  Official Secrets  – dat op ware gebeurtenissen is gebaseerd – een spannende politieke thriller en meeslepend rechtbankdrama.