Oldboy || A Taste of Asia ||

zondag 26 mei te zien + ook woensdag 29 mei met Engels ondertitels

Deze moderne klassieker van Park Chan-Wook is een duistere thriller waarin een man op bloedige vergelding zint na vijftien jaar te hebben vastgezeten zonder te weten waarom.

 

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Deze Zuid-Koreaanse neo-noir actiethriller uit 2003 is geregisseerd en mede-geschreven door Park Chan-wook. Het is een losse bewerking van de Japanse manga met dezelfde naam. Recent is de film 4K gerestaureerd.

Zonder te weten waarom, wordt Oh Dae-su vijftien jaar lang vastgehouden in een kleine kamer. Hij heeft geen contact met de buitenwereld en is de waanzin nabij. Op een dag wordt hij wakker op het dak van een appartementsgebouw; hij is zonder enige waarschuwing weer vrijgelaten. Vastberaden gaat Dae-su op zoek naar de reden van zijn gevangenschap. Als hij hoort dat zijn vrouw tijdens zijn afwezigheid is vermoord, zweert hij wraak. Zo zit Dae-su gevangen in een web van samenzwering en geweld. Zijn eigen zoektocht naar wraak raakt verweven met romantiek wanneer hij verliefd wordt op een aantrekkelijke jonge sushichef, Mi-do.

De film won de Grand Prix op het Filmfestival van Cannes 2004 en kreeg veel lof van de voorzitter van de jury, regisseur Quentin Tarantino. De film kreeg ook lof voor zijn actiescènes, met name de vechtscène gemaakt in één take. Oldboy wordt beschouwd als een van de beste neo-noirfilms aller tijden. De film is twee keer opnieuw gemaakt, een Hindi-film uit 2006 en een Amerikaanse film uit 2013. Oldboy is het tweede deel van Park’s The Vengeance Trilogy , voorafgegaan door Sympathy for Mr. Vengeance (2002) en gevolgd door Lady Vengeance (2005).