Oliver Sacks: His Own Life (eenmalig)

donderdag 24 maart 2022

Documentaire over het leven en werk van de beroemde neuroloog en schrijver, die een half jaar voor zijn dood openhartig zijn opmerkelijke levensverhaal vertelt.

In samenwerking met de Herstelacademie van GGZ Delfland besteden wij op donderdag 24 maart aandacht aan de Week van de Psychiatrie. GGZ geeft een inleiding bij deze film.

 

 

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

De in 2015 op 81-jarige leeftijd overleden Oliver Sacks was waarschijnlijk de beroemdste neurobioloog ter wereld. Tijdens een lang interview, dat slechts een half jaar voor zijn dood werd opgenomen, vertelt hij in zijn eigen woorden zijn wonderbaarlijke levensgeschiedenis. Het is een aangrijpend portret van een bijzonder fascinerende man en zijn avontuurlijke leven. Een sprankelende, mateloze man, met een geest als een uitdijend heelal, voor wie niets of niemand te vreemd was, en die zijn naderende dood verwelkomt als een nieuw avontuur.

Tachtig uur lang, omringd door familie en vrienden, en ondersteund door zijn notitieboekjes van de voorbije zestig jaar, spreekt Sacks over zijn leven en werk, zijn dromen en angsten, zijn blijvende verwondering over de wereld en de plaats van de mens erin. Hij spreekt met de openhartigheid en eerlijkheid van een man die weet dat het einde van het leven in zicht is. In de interviews spreekt hij over de zin van het leven en wat het betekent om, zoals hij het uitdrukt, ‘een bewust wezen op deze prachtige planeet’ te zijn.

.

In samenwerking met de Herstelacademie van GGZ Delfland besteden wij op donderdag 24 maart aandacht aan de Week van de Psychiatrie. GGZ geeft een inleiding bij deze film.