Once in Trubchevsk (één week)

vanaf vrijdag 10 september 2021

Gevoelig portret van de liefde tussen twee doodgewone Russen die moeten kiezen tussen hun gevoelens en huwelijkse verplichtingen.

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

In een kleine stad blijft niets geheim. Het maakt niet uit hoe hard je ook je best doet ontrouw te verbergen, de waarheid zal vroeg of laat aan het licht komen – in Troebtsjevsk, Rusland, tegen de grens met Oekraïne. Een vrachtwagenchauffeur heeft er een buitenechtelijke relatie met de verleidelijke Anna, eveneens getrouwd. Hoe houden zij hun verhouding geheim in een stadje waar de muren oren hebben?

Regisseur Larisa Sadilova tekent een gevoelig portret van de liefde tussen twee doodgewone Russen die moeten kiezen tussen hun emoties en huwelijkse verplichtingen. Sadilova weet haar cast tot grootse prestaties te brengen. Sadilova maakt, net als in eerdere films, gebruik van amateuracteurs, haar stijl doet dan ook documentair aan. Haar tweede speelfilm, With Love, Lilly, won in 2003 een Tiger Award op IFFR. De film was eerder te zien in de Certain Regard-competitie van het Cannes-filmfestival.

Onderdeel van Previously Unreleased.

De films uit deze reeks waren wel te zien op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar bereikten niet de Nederlandse bioscopen. Ten onrechte, meent Eye, dat ook dit jaar in de zomer een bijzondere selectie films van de internationale festivals naar de Nederlandse filmtheaterschermen haalt.