Onder het Maaiveld Junior (6+ jaar)

Vanaf donderdag 20 april 2023

Wist je dat er in een handje grond meer bodemdiertjes leven dan dat er mensen op de aarde wonen? Meer dan acht miljard dus! De film Onder het Maaiveld junior neemt je mee op een ondergrondse reis naar allemaal beestjes die je nog nooit gezien hebt.

Ons leeftijdsadvies is vanaf 6 jaar!

 

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

Het bodemleven speelt een ontzettend belangrijke rol in alles wat groeit en bloeit op onze aarde. En het bijzondere is dat die kleine beestjes ook bij jou in de buurt de bodem gezond houden. Na het zien van de film kijk je op een totaal andere manier naar je eigen omgeving en krijg je zin om zelf aan te slag te gaan. Tegels uit de tuin wippen en de natuur een handje helpen.

Wij mensen vertrouwen al duizenden jaren op de bodem. Planten die ons zuurstof maken groeien in de bodem. Ons voedsel komt uit de bodem. Onze huizen zijn gebouwd van materialen (denk aan hout, klei en cement) die uit de bodem afkomstig zijn. Zonder bodem zou het leven zoals wij dat kennen niet bestaan. Maar we kennen deze wereld eigenlijk niet. De film Onder het Maaiveld Junior brengt daar verandering in en geeft je voor het eerst een kijkje in die fascinerende wereld onder onze voeten, de basis van ons bestaan.

In de film volgen we een groep kinderen die stap voor stap deze wereld ontdekken. Ze beginnen met ‘iew’ en ‘ah’ en vinden het maar vies om met hun handen de aarde in gaan. Maar al snel zijn ze de grootste fans van het ondergrondse leven en willen ze meer weten over bomen die met elkaar praten, schimmels die wel 10 kilometer lang worden, wormen die ieder jaar de hele bodem door hun darmen laten gaan en het microscopische kleine beerdiertje, dat al miljoenen jaren overleeft in onze natuur.

Alle bodemdiertjes zijn onmisbaar in de natuur: ze houden de bodem gezond. In de wereld boven de grond leven planten, insecten, zoogdieren en vogels, maar vooral ook veel mensen. Maar er is ook een wereld onder ons, direct onder onze voeten. Een spannende ondergrondse wereld van mollen, larven, wormen, schimmels, bacteriën, pissebedden, spinnen, duizendpoten en veel meer. De meeste bodemdieren zijn klein, maar doen grootse dingen voor de natuur.

De film Onder het Maaiveld Junior neemt je mee op een ondergrondse reis naar allemaal beestjes die je nog nooit gezien hebt!