ONTBIJT & FILM: Goya, Carrière & The Ghost of Buñuel (eenmalig)

zondag 16 april 2023

In maart en april kun je op de zondagochtend weer in Lumen terecht voor een filmontbijt: een heerlijk ontbijtje met daarna een bijzondere documentaire. Beter kan de zondag niet beginnen! Het ontbijt start om 10.00 uur en om 11.00 uur de film.

Over de film: In zijn laatste reis keert scenarist Jean Claude Carrière terug naar Spanje en vertelt ons over de schilder die hem het meest beïnvloed heeft, Francisco de Goya.

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Geweld


Koop nu een kaartje

In zijn laatste reis keert scenarist Jean Claude Carrière terug naar Spanje en vertelt ons over de schilder die hem het meest beïnvloed heeft, Francisco de Goya.

Carrière verteld over zijn invloed op Buñuel en het surrealisme, maar ook hoe Goya vooruitliep op de moderniteit, niet alleen via de schildertechniek, maar ook in de onderwerpen die hem bezighielden: oorlog, migratie, invaliditeit (Goya was doof), de ‘kleine mensen’ en vooral, de stigmata van een waanzinnige wereld. Goya was, zoals Malraux zei, de laatste van de Klassieken en de eerste van de Modernen.

Regisseur José Luis López-Linares (Bosch: The Garden of Dreams) en scenarist Jean-Claude Carrière (Belle de Jour, That Obscure Object of Desire, Valmont, At Eternity’s Gate) nodigen ons uit op een reis naar het menselijk genie van Goya. De documentaire ging in Cannes in 2022 in première.

De prijs voor de film en het ontbijt is € 18,50. Cineville-pashouders betalen een toeslag van € 10,- Ontbijt & Film is alleen te bezoeken in combinatie met een ontbijt. Er zijn daarvoor slechts 32 kaarten à € 18,50 beschikbaar. Reserveren is niet mogelijk. De documentaire is alleen tijdens Ontbijt & Film te zien.