Opening Bluesfestival Delft: O Brother, Where Art Thou? (+Live muziek)

Donderdag 22 februari 2024

Elk jaar in de maand februari vindt het grootste indoor blues festival plaats van Nederland: Blues Festival Delft. Van 22 t/m 25 februari zijn er in verschillende cafés in Delft een groot aantal gratis toegankelijke optredens. De opening van het festival is dit jaar wederom in Lumen. We vertonen de klassieker O Brother, Where Art Thou? van de Coen Brothers. Magnifiek gespeelde bewerking (met fantastische soundtrack) van Homerus’ heldendicht Odyssee met George Clooney in de hoofdrol als Everett Ulysses.

Bij ontvangst én na afloop van de film is er live muziek door The Bluegrass Bandits. Muziek start 20.30, film start 21.00.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Discriminatie Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Joel en Ethan Coen bouwden in de jaren negentig met juweeltjes als Fargo, The Big Lebowski en The Hudsucker Proxy een reputatie op van even onafhankelijke als creatieve filmmakers. Met hun virtuoze komedie O Brother, Where Art Thou? maakten ze die faam in 2000 opnieuw meer dan waar.

In O Brother, Where Art Thou? draait alles om drie ontsnapte gevangenen uit een chain gang, die aanvankelijk geketend en wel een tocht maken door het Amerikaanse zuiden van de jaren dertig. Tijdens die ontsnappingstocht ontmoeten ze bijzonder buitenissige personen, waaronder een blinde gids, een éénogige bijbelverkoper en drie zeer verleidelijke zangeressen. Komt bekend voor? Kan zijn, want de Coen-broertjes ontleenden deze figuren aan Homerus’ Odysseia.

In hun handen werd dit klassieke werk echter pure slapstick, met een aaneenschakeling van grappige en minder grappige scènes. O Brother, Where Art Thou? is een soort zeepbel, maar wel een heel erg mooie. Opvallend aan de film zijn de bleke beelden waaruit kleuren lijken weggefilterd. En niet te vergeten de muziek, met veel aanstekelijke bluegrass-nummers.