Out Stealing Horses

vanaf 24 januari 2020

Prijswinnende boekverfilming waarin een rouwende weduwnaar verhuist naar een klein dorpje in Noorwegen. Daar wekt een toevallige ontmoeting herinneringen uit zijn verleden op. Intelligent drama in een mooi landschap.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Na de dood van zijn vrouw trekt de zevenzestigjarige Trond zich terug in een klein dorpje in het oosten van Noorwegen. Als zijn nieuwe buurman een oude kennis blijkt te zijn, komen bij Trond allerlei jeugdherinneringen naar boven. Hij zag Lars voor het laatst in de zomer van 1948. Het seizoen dat hij vijftien jaar werd en zorgeloze lange zomerdagen doorbracht met zijn vader, die hij adoreerde. Maar ook de zomer dat hij een andere kant van zijn vader leerde kennen en er een tragisch ongeluk plaatsvond dat hun levens voorgoed zou veranderen. 

Dit intelligente drama naar de gelijknamige bestseller van Per Petterson tegen de achtergrond van adembenemende landschappen op de grens van Noorwegen en Zweden is een aangrijpend verhaal over hoe je nooit aan je verleden kan ontsnappen. Winnaar van vijf Noorse Amanda Awards, waaronder Best Film, en de Silver Bear for Outstanding Artistic Contribution in Berlijn.