Paradise Drifters

vanaf donderdag 3 september 2020

Deze rauwe roadmovie is een indringend portret van Chloe, Lorenzo en Yousef, Drie zwerfjongeren die een korte periode in hun jonge leven met elkaar optrekken. Om verschillende redenen hebben ze geen dak boven hun hoofd. Wat hen bindt is de hoop op een ander, een beter leven.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Angst Seks Drugs- en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Hulp hebben ze nodig. Liefde en genegenheid. Of op zijn minst een beetje aandacht. Maar niemand bekommert zich om deze drie jongeren. Chloe is ongewenst zwanger en naar Barcelona gestuurd voor een oplossing, Yousef is achttien geworden en mag de jeugdinrichting verlaten, maar heeft geen familie om op terug te vallen. Lorenzo hoopt met drugssmokkel snel geld te verdienen om een huis te kopen. Drie zwerfjongeren die een korte periode met elkaar optrekken. Ze laten hun uitzichtloze situatie achter zich, in de hoop op een ander, beter leven. Vertrokken vanuit verschillende achtergronden, maar met dezelfde behoefte aan warmte en geborgenheid. Ze wantrouwen elkaar maar blijken elkaar ook nodig te hebben. In de auto van Lorenzo reizen ze via Marseille naar Barcelona 

Hun leven is net zo versnipperd als de film, zegt regisseur Mees Peijnenburg in een interview. Hij wordt gerekend tot de veelbelovendste regisseurs van dit moment. Hij wist de aandacht op zich te vestigen met A Hole in My Heart , in 2015 de Nederlandse Oscarinzending in de categorie korte film en met de tv-film Geen koningen in ons bloed, bekroond met een Gouden Kalf.  

Paradise Drifters is zijn speelfilmdebuut. De film ging in première op het IFFR en was daarna op het Filmfestival van Berlijn te zien. Acteur Bilal Wahib (hier als Yousef te zieneerder had hij de hoofdrol in De Libi van Shady El-Hamus) stond op dat festival in de schijnwerpers als Shooting Star, een van de tien veelbelovendste jonge Europese acteurs van dit jaar.