Past Lives

Zaterdag 9 maart

Genomineerd voor 2 Oscars! Misschien wel de allermooiste film van dit jaar! Nora (Greta Lee) en Hae Sung (Teo Yoo), twee diep verbonden jeugdvrienden, worden uit elkaar gerukt als Nora’s familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via het internet. Ze fantaseren over een wederzien, maar de afstand doet het contact verwateren.

★★★★★ ‘Zelden een liefdesfilm gezien die zo teder en wijs is’ TROUW

★★★★★ ‘filmfestival na filmfestival dé grote lieveling van kijkers’ NRC

★★★★★ ‘een van de mooiste van dit jaar’ de Volkskrant

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Drugs- en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Nog eens twaalf jaar later is Nora inmiddels getrouwd en wordt ze tijdens een allesbepalende week herenigd met haar jeugdliefde, als hij haar opzoekt in New York.

In haar debuutfilm onderzoekt toneelschrijver Celine Song noties van het lot, de liefde, en de dunne scheidslijn tussen het leven dat we leiden en het leven hoe het had kunnen zijn. Past Lives werd daarmee de grote verrassing van de filmfestivals van Berlijn en Sundance eerder dit jaar.

 

Voorfilm/ Ultrakort

Voorafgaand aan de vertoning van Past Lives draien we de Ultrakort animatiefilm Koet van Marlies van der Wel over de schipper van een veerpont die door de komst van een nieuwe brug opeens zonder klanten zit. Een meerkoet die op zoek is naar spullen om een nestje te bouwen biedt uitkomst in deze animatie.