Peter von Kant (laatste week)

vanaf vrijdag 5 augustus 2022

François Ozon maakt een vrije bewerking van de klassieker Die bitteren Tränen der Petra von Kant van Fassbinder.

Deze moderne variant is een sardonische satire over een narcistische regisseur die hopeloos verliefd op een jonge acteur, maar is tegelijk ook een eerbetoon aan de legendarische Duitse regisseur Rainer Werner Fassbinder.

 

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Peter von Kant, een succesvolle regisseur, woont samen met zijn assistent Karl, die hij slecht behandelt en vernedert. Via de grote actrice Sidonie (Isabelle Adjani) ontmoet hij Amir, een knappe jongeman zonder geld, op wie hij op slag verliefd wordt. Hij biedt hem aan om zijn appartement te delen en hem te helpen door te breken in de filmwereld. Het plan werkt, maar zodra Amir internationaal succes krijgt, maakt hij het uit met Peter en laat hem achter, alleen met zijn eigen demonen.

Denis Ménochet (de Franse boer aan het begin van Inglorious Basterds) levert een krachttoer als de gekwelde kunstenaar en de onverschrokken Isabelle Adjani neemt vol zelfspot haar eigen filmsterimago op de hak. Stéfan Crépon is de diepbedroefde assistent en jong talent Khalil Gharbia speelt de wrede Amir. En dan is daar natuurlijk de onsterfelijke Hanna Schygulla, in een ontroerende rol die een oprecht eerbetoon brengt aan de oorspronkelijke film.