Piccolo Corpo (laatste week)

vanaf donderdag 14 juli 2022

In het ruige Noord-Italië van 1900 trekt de diepgelovige Agata naar een kerkje in de bergen, op zoek naar verlossing voor haar doodgeboren baby. Laura Samani’s speelfilmdebuut is een mythisch sprookje over moederschap en een grootse film over rouw.

https://filmhuis-lumen.nl/wp-content/uploads/2020/04/Lumen-op-Picl.png

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst


Koop nu een kaartje

Als Agata wakker wordt na haar bevalling is het kind al begraven. Volgens de priester van het vissersdorpje waar Agata en haar man wonen zal de baby voor eeuwig in limbo blijven, omdat het geen adem heeft gehaald. De diepbedroefde Agata hoort van het bestaan van een kerkje in de bergen waar wonderen worden verricht; ze graaft het kistje op en gaat op weg door de onherbergzame omgeving van de Italiaanse en Sloveense bergen. Een missie niet geheel zonder gevaren als jonge vrouw in die tijd. Onderweg vindt ze hulp van een andere eenling, de rondtrekkende Lynx. Samen trotseren ze de elementen, vooroordelen en het landschap, op zoek naar een wonder voor haar kindje. De cinematografie en het idyllische landschap zijn toneel voor dit mythische sprookje over moederschap, onverwachte vriendschap en de kracht van een vrouw.

 

Piccolo Corpo is de eerste lange speelfilm van Laura Samani, die eerder een aantal korte films maakte. Ze studeerde filosofie en literatuur en volgde de regieopleiding aan het Centro Sperimentale di Cinematografia in Rome.

Semani’s speelfilmdebuut ging in wereldpremière in Cannes (Sémaine de la Critique 2021), trok langs de internationale festivals en werd geprezen om de intense acteerprestaties en het (handheld) camerawerk dat de hoofdpersoon volgt op haar weg door de bergen.

Winnaar van de Italiaanse ‘Oscar’, de David di Donatello, voor beste debuterende regisseur.