Pink Moon (laatste week)

Vanaf donderdag 8 september 2022

Als Iris te horen krijgt dat haar vader levensmoe is, weigert ze aan zijn wens tot levenseinde mee te werken. Pink Moon is een goed geacteerd drama met een verhaal dat raakt.

Dit is het speelfilmdebuut van de Delftse regisseur Floor van der Meulen.

 

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Seks Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Tijdens een familiediner vertelt de vader van Iris dat hij klaar is met het leven, zonder duidelijke reden. Op zijn aanstaande verjaardag wil hij een einde aan zijn leven maken. Het nieuws komt onverwachts en slaat dan ook in als een bom. Waar haar broer zich snel aanpast aan de nieuwe situatie, is dat voor Iris onmogelijk. Ze weigert pertinent aan het strakke draaiboek van haar broer mee te werken. Belangrijker nog, ze probeert uit alle macht een antwoord bij haar vader los te krijgen op de enige vraag die er voor haar toe doet: waarom? Daarom neemt ze haar vader mee naar de met sneeuw bedekte bergen van Slovenië, om zo een manier te vinden om met haar vaders laatste wens om te gaan.

Pink Moon is een goed geacteerd drama met een verhaal dat raakt. Het is het speelfilmdebuut van de Delftse regisseur Floor van der Meulen. Eerder zagen we van haar hand de bekroonde documentaire 9 Days: From My Window in Aleppo (2016) en verder Greetings from Aleppo (2017), The Last Male on Earth (2019) en Paradijsbestormers (2014).