Ontbijt + film: Pissarro: Father of Impressionism

zondag 11 december 2022

Zonder Camille Pissarro is er geen Impressionistische beweging. Hij staat terecht bekend als de vader van het Impressionisme. Deze film verkent en belicht het boeiende leven en werk van een ongelooflijke kunstenaar.

Online kaartverkoop en aan de kassa, tot uiterlijk 24 uur van tevoren (dit i.v.m. inkoop ontbijt). Prijs is € 16,00. Reserveren is niet mogelijk. Aanvang ontbijt 10:30 uur, start film 11:30 uur.Koop nu een kaartje

Het was een dramatisch pad dat Pissarro volgde. Dankzij intieme brieven aan zijn familie onthult deze aangrijpende film Pissarro’s leven en werk. Geboren in West-Indië vond Pissarro, als jonge man in Parijs, zijn passie voor de schilderkunst waar hij op 43-jarige leeftijd een groep enthousiaste kunstenaars samenbracht in een nieuw collectief. Hun eerste tentoonstelling werd door de critici geminacht, maar de groep had een nieuwe naam verworven: de Impressionisten. Gedurende de volgende veertig jaar was Pissarro de drijvende kracht achter wat vandaag gezien wordt als de meest favoriete artistieke beweging in de wereld.

Het Ashmolean Museum, het allereerste openbare museum in het Verenigd Koninkrijk (dat zijn deuren opende in mei 1683) herbergt een wonderbaarlijk rijke collectie, waaronder dat van Pissarro, het meest uitgebreide archief van welke impressionistische schilder dan ook.