Pannenkoeken & Pyjama Feestje: Pluk van de Petteflet

maandagmiddag 27 februari 2023

Lekker je pyjama of je mooiste onesie aanhouden en verwend worden met pannenkoeken en daarna naar Pluk van de Petteflet? Dat kan maandagmiddag 27 februari.

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

Kom lekker voorjaarsvakantie vieren in Filmhuis Lumen in je pyjama of onesie. Je wordt lekker verwend met een heerlijke pannenkoek en ranja en daarna ga je naar de film. Leuker kan je voorjaarsvakantie toch niet beginnen? Je ouders, opa en oma of je oppas, ze mogen allemaal mee. Zij kopen ook een filmkaartje en kunnen ook mee de film in. Natuurlijk is er voor hun ook een pannenkoek en daarnaast een kopje koffie of thee.

De in Nederland innig beminde creatie van Annie M.G. Schmidt, Pluk, kreeg na de succesvolle Schmidt-verfilmingen Minoes en Abeltje ook een eigen film. Het jongetje met het verwaaide haar en de pet rijdt met zijn rode kraanwagentje de stad binnen, op zoek naar een huisje. In de Petteflet, waar hij een torenkamertje betrekt, ontmoet hij kleurrijke personages: mevrouw Helderder en haar roze dochtertje Aagje, de chaotische Stampertjes, Dollie de duif en de Krullevaar. Het verhaal waarin Pluk helpt de Torteltuin te redden wordt vormgegeven met een inventieve artdirection en handpoppetjes.

Pannenkoeken eten vanaf 14.00 uur en de film start om 14.40 uur. Kaartjes voor de pannenkoeken, ranja & film kosten €10,50.