Police

Vanaf donderdag 26 november 2020

Frans drama over drie Parijse politieagenten die belast worden met de deportatie van een asielzoeker en tijdens de rit naar het vliegveld worstelen met de vraag of ze dit bevel wel moeten opvolgen.

Mogelijk schadelijk tot 9 jaar Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

De Parijse agenten Aristide en Virginie delen niet alleen een heimelijke liefdesaffaire, maar deze lange nacht ook een politieauto met hun collega Erik. Ze zijn onderweg naar het vliegveld, met de ongewone opdracht om asielzoeker Asomidin Tohirov weg te brengen zodat hij kan worden uitgezet naar Tadzjikistan. Hun persoonlijke beslommeringen thuis en de terugkerende menselijke misère waar ze dagelijks mee te maken hebben in hun politiewerk maken de sfeer in de auto soms behoorlijk gespannen. Zittend op de achterbank naast de angstige Tohirov – die enkel het Tadzjieks machtig is – komt Virginie tot het besef dat ze zijn leven in gevaar brengen door hem terug te sturen. Ze neemt haar collega’s mee in haar dilemma en dan dringt het tot hen door dat Tohirov’s lot in hun handen ligt.

De film is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2016 van de Franse schrijver Hugo Boris en bestaat uit twee delen. Middels flashbacks belicht het eerste deel de verschillende levens van de agenten. Het tweede deel speelt zich af in de politieauto en is lineair van structuur. De focus van dat deel ligt op het gevoelsleven van de personages. Het resultaat is een aangrijpend politiedrama waarin geen enkel schot wordt gelost.