Portrait de la jeune fille en feu

De nieuwe film van Céline Sciamma is een tijdloos en schrijnend verhaal over verliefdheid, verlangen en onmogelijke liefde.  Het scenario werd op het filmfestival in Cannes bekroond.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Seks


Koop nu een kaartje

Het verhaal speelt zich af op een afgelegen eiland bij Bretagne aan het einde van de 18e eeuw. Kunstenares Marianne is gevraagd om een portret van Héloïse te schilderen dat vervolgens naar een potentiele huwelijkspartner zal worden gestuurd. De eigengereide Héloïse (Adèle Haenel) staat echter niet te springen om een huwelijk en heeft aan een eerdere poging al niet meegewerkt. Ze mag daarom niet weten dat Marianne aan haar portret werkt. Tijdens lange wandelingen aan de Franse kust observeert ze haar model uitvoerig: haar bewegingen, haar blik, een zeldzame glimlach. ’s Nachts werkt ze stiekem aan het schilderij. Terwijl het huwelijk dichterbij komt, groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen, totdat uiteindelijk de liefde ontvlamt.

Op het filmfestival in Cannes behoorde de nieuwe film van Céline Sciamma ( Tomboy, Girlhood ) tot de grote favorieten voor de Gouden Palm. Ze kreeg echter een onderscheiding voor haar scenario.