Presque

Vanaf donderdag 5 januari 2023

In het innemende Presque ontdekken Louis en Igor tijdens een ongeplande roadtrip dat ze niet zo veel van elkaar verschillen als ze hadden gedacht. Een ware feelgoodfilm die in de voetsporen treedt van films als Intouchables, Rose en Hors Normes.

★★★★ ‘zo’n leuke film omdat Alexandre Jollien grappig, maar bovenal autentiek is’ NRC

‘Feelgoodfilm Presque is voorspelbaar (maar juist dat is lekker)’ Het Parool

★★★ ‘Presque (bijna) is een variant op die warmbloedige Franse buddy-komedie die wereldberoemd werd: Intouchables.’ ‘De humor wordt precies gedoseerd’ TROUW

‘Er zijn filmformules die vrijwel altijd werken en daar is deze Franstalige variatie op de road- en buddy movie er één van. Een lichamelijk beperkte levensgenieter en een introverte doodgraver trekken in een lijkwagen door het land. What’s not to like?’ De Filmkrant

 

https://filmhuis-lumen.nl/wp-content/uploads/2020/04/Lumen-op-Picl.png

 

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Seks Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Door een toeval kruisen de paden van Louis en Igor elkaar. Igor heeft een lichamelijke beperking. Hij bezorgt biologische groenten, woont zelfstandig en is erg in filosofie geïnteresseerd. Door een ongeluk komt hij in contact met begrafenisondernemer Louis. Igor ziet in de gestreste Louis een goede vriend, maar die hoopt echter snel van hem af te zijn. Als Igor zich verstopt in de lijkwagen waarmee Louis naar Zuid-Frankrijk moet, volgt een bijzondere roadtrip. De mannen leren van elkaar wie ze zijn en worden vrienden voor het leven.

Hoofdrolspelers Alexandre Jollien (die zelf een beperking heeft) en Bernard Campan schreven en regisseerden de film zelf. De film was één van de publieksfavorieten op Fillmfestival Film by the Sea.