Prince of Muck

vanaf donderdag 17 februari 2022

Liefdevol en observerend portret van een bejaarde boer op een Schots eiland die moeite heeft om te accepteren dat de toekomst bij de volgende generatie ligt.

 

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

Muck is een klein ruig eiland voor de westkust van Schotland. Het is al ruim een eeuw in handen van de familie MacEwen. Boer Lawrence is er geboren en woont er al zijn hele leven. De tachtiger zorgt nu voor zijn koeien. Het echte werk is inmiddels overgenomen door zijn zoon Colin, die tegen de zin van zijn vader het roer wil omgooien, iets wat vader Lawrence maar moeilijk kan accepteren.

Documentairemaakster Cindy Jansen legt met veel empathie het leven vast van een man die volledig vergroeid is met zijn omgeving. De camera observeert hem zonder commentaar. Het logboek van Lawrence, dat hij al sinds het begin van zijn rentmeesterschap bijhoudt, vormt de leidraad tijdens de film. De voorgelezen logboekfragmenten zijn bijna poëtisch, maar de pagina’s worden steeds korter: langzaam maar zeker begint Lawrence zich toch te realiseren dat de toekomst bij de volgende generatie ligt en dat hij het niet meer voor het zeggen heeft.