Raphael Revealed (extra voorstelling)

woensdag 19 oktober 2022

Ter gelegenheid van de 500ste sterfdag van Raphael, vond in Rome de grootste tentoonstelling van zijn werken ooit plaats. De filmmaker kreeg exclusieve toegang tot deze unieke tentoonstelling.Koop nu een kaartje

Met meer dan tweehonderd meesterwerken, waaronder schilderijen en tekeningen, waarvan er meer dan honderd voor het eerst zijn samengebracht, viert deze grote tentoonstelling het leven en werk van Raffaello Sanzio da Urbino.

Met ongeëvenaarde bruiklenen van het Louvre, Uffizi, National Gallery of Art, het Prado Museum en meer, bieden de tentoonstelling en deze film een ongekende kans om de breedte van Raphael’s vaardigheid, creativiteit en vindingrijkheid te zien.

De film gaat over zijn leven in Rome en bevat unieke beelden van de oude stad die zo’n grote invloed had, waaronder zeldzame beelden van Nero’s Gouden Huis, dat Raphael persoonlijk bezocht. Raphael was meer dan alleen maar een schilder. Hij was een van de meest buitengewone kunstenaars van de Renaissance, maar wordt vaak verkeerd begrepen of gemythologiseerd.
Aan de hand van deze buitengewone tentoonstelling in Rome laat deze film Raphael voor het eerst echt zien.