Riders of Justice

vanaf donderdag 28 oktober 2021

Zwarte tragikomedie met Mads Mikkelsen als stugge beroepsmilitair Markus die zijn vrouw verliest bij een ongeluk en – samen met drie bevriende nerds – op jacht gaat naar gerechtigheid.

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Riders of Justice vangt aan met een serie trieste gebeurtenissen: een fiets wordt gestolen, een data-analist wordt ontslagen en er vindt een zwaar treinongeluk plaats. Op het eerste gezicht lijkt het toeval, maar data-analist Otto, die het ongeluk heeft overleefd, vermoedt een complot en duikt in de materie. Samen met zijn excentrieke vrienden Lennart en Emmenthaler zoekt hij Markus op, een stugge beroepsmilitair, die zijn vrouw verloor bij het treinongeluk. De mannen besluiten verder op onderzoek uit te gaan; ook voor Markus wordt het duidelijk dat er sprake is geweest van een aanslag. De mannen ontpoppen zich tot engelen der wrake en de missie leidt tot resultaten, al zijn het misschien niet de gewenste. Het loopt nogal uit de hand – met therapeutische gevolgen.

Als scenarist voor filmmakers als Susanne Bier is Anders Thomas Jensen van vele markten thuis, maar als regisseur heeft hij een onmiskenbare eigen stijl. Net als Adam’s Apples en Men & Chicken  is zijn nieuwste film een zwarte, lichtelijk absurdistische komedie met een krankzinnig plot, gortdroge humor en onnavolgbare logica. Het resultaat is een wraakfilm die geen moment verveelt.