Rimini (laatste week)

Vanaf donderdag 17 november 2022

De Oostenrijkse regisseur Ulrich Seidl (Paradies: Liebe) toont ons de tragikomische lotgevallen van de schlagerzanger Richie Bravo, die in winters Rimini een verlopen bestaan leidt

★★★★ ‘prachtig portret..’NRC

★★★★ ‘doorvoeld drama’ TROUW

★★★★ ‘voltreffers van scènes..’ ‘regisseur Ulrich Seidl in topvorm’ de Volkskrant

 

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Seks Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Denk aan een Oostenrijkse mix van Demis Roussos en Johnny Hallyday en je hebt Richie Bravo. Ooit was Richie Bravo een succesvol artiest. Inmiddels is hij vergane glorie in een winters Rimini. Zijn drank- en gokverslaving financiert hij met concerten voor bejaarde toeristen in verlopen hotels; tegen betaling heeft hij seks met oude fans en hij verhuurt zijn totaal smakeloze woning. Als op een dag zijn dochter weer in zijn leven verschijnt, met een eis om geld, voor alle gemiste verjaardagscadeaus, komt zijn bijzondere leefstijl abrupt tot een einde.

Ulrich Seidl werd bekend door zijn Paradies trilogie: Liebe, Glaube en Hoffnung (2012-2013). Zijn films zijn extreem gestileerd, met strakke kaders, zonder enige opsmuk. En hij toont de mens in al zijn lelijkheid, kwetsbaar, ploeterend en zonder moreel besef. Dat geldt ook voor de sjacherende narcist Richie, waar je ondanks alles toch sympathie voor ontwikkelt. Ook dat hoort bij Seidl.