Rocks (één week)

enkele voorstellingen vanaf vrijdag 30 oktober 2020

Realistische, actuele speelfilm over een groep schoolvriendinnen in Oost-Londen, gebaseerd op hun eigen ervaringen. Hoofdpersoon is de vijftienjarige Shola (‘Rocks’), die voor haar kleine broertje Emmanuel moet zorgen als hun moeder de kinderen verlaat. 

Geweld Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Realistische, actuele speelfilm over een groep schoolvriendinnen in Oost-Londen. Hoofdpersoon is de vijftienjarige Shola (‘Rocks’), die voor haar kleine broertje Emmanuel moet zorgen als hun moeder de kinderen verlaat. Tegenover de buitenwereld doet ze of hun moeder er nog is, om niet de aandacht van jeugdzorg te trekken. Ze wil koste wat het kost uit handen van hulpverleners blijven om niet haar thuis en haar broertje te verliezen. Op school en met haar vriendinnen kan ze gelukkig wel zingen, keten en van een zonsondergang genieten. Die ‘gewone’ momenten maken het drama nooit te zwaar. 

Shola en haar vriendinnen worden gespeeld door meiden met wie regisseur Sarah Gavron in contact kwam toen ze Londense scholen bezocht. Scenarioschrijvers Theresa Ikoko en Claire Wilson werkten maandenlang met de hoofdrolspeelsters en hun leeftijdgenoten aan het scenario voor deze energieke film, waarin hun eigen ervaringen werden verwerkt.