Roma

Beeldschoon in zwart-wit gedraaid portret van een gezin uit de middenklasse in Mexico-stad in de vroege jaren zeventig. Bekroond met de Gouden Leeuw en drie Oscars, waaronder die van Beste Buitenlandse Film.

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

De jonge Cleo werkt als inwonende huishoudelijke hulp en oppas voor een gezin uit de hogere middenklasse in Roma, een wijk in Mexico-Stad. Wanneer de vader vertrekt voor een lange zakenreis, blijft zijn vrouw Sofia alleen achter. Cleo helpt het gezin door een moeilijke periode heen, terwijl ze het zelf ook niet makkelijk heeft.

Romais het meest persoonlijke project van Alfonso Cuarón (Gravity, Children of Men, Y tu mamá también). Het is de naam van de wijk waar hij zelf als kind opgroeide. Op basis van zijn jeugd schetst hij een levendig, ontroerend portret van de dagelijkse strijd van families en de sociale hiërarchie in het onrustige politieke klimaat van de jaren zeventig. Hij schrijft hiermee een subtiele liefdesbrief aan de vrouwen die hem hebben grootgebracht.

De film is beeldschoon in zwart-wit gedraaid en is op het Filmfestival van Venetië bekroond met de Gouden Leeuw. Won bovendien drie Oscars, waaronder die van Beste Buitenlandse Film.