Rosa, de kleine bloemenfee

Te zien vanaf 27 september  

Bloemenfee Rosa zou graag een vriendje hebben, maar durft haar rozenstruik niet uit. Totdat ze de avontuurlijke vlinder Silk ontmoet en alles anders wordt…  

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

zo 24 sepma 25 sepdi 26 sepwo 27 sepdo 28 sepvr 29 sepza 30 sepzo 01 oktma 02 oktdi 03 oktwo 04 oktdo 05 oktvr 06 oktza 07 oktzo 08 okt
Zaal 213.45
15.45
13.45
13.45

Rosa vult haar dagen met de bloemen wekken en die ‘s avonds weer in slaap toveren, waarna ze zelf haar rozenstruik op zoekt om in te slapen. Het is een eenzaam bestaan en ze zou graag een vriendje hebben, maar ze weet niet hoe ze die moet vinden zonder haar struik te verlaten. De muizenfamilie die onder de struik woont heeft een oplossing: trouwen met hun zoon Gustav! Het leven van een muis blijkt echter anders dan dat van een bloemenfee. Gelukkig is daar vlinder Silk, die Rosa de levenswijsheid geeft “Je moet ook aan jezelf denken”.  

De avontuurlijke Silk wil verder vliegen dan de vertrouwde rozenstruik, Rosa wil blijven. Totdat Silk wordt ontvoerd door de steentrol. Rosa moet actie ondernemen. Maar hoe? Gaat zij haar struik dan toch verlaten? Rosa stort zich in een avontuur met een bijziende uil, een taartbakkende muizenfamilie, een winderige steentrol, een betoverde vlieg en een kwaadaardige heks.  

De film is gebaseerd op het boek Roselill van Josefine Ottesen, een bekende Deense kinderboekenschrijfster, en tot leven gebracht door Karla Nor Holmbäck met zachte, levendige en natuurlijke kleuren. Waar oudere kinderen en volwassenen een dubbele laag herkennen met veel levensmotto’s (gevaar onder ogen zien, de kracht van vriendschap), zien de jongste kinderen een prachtige film over een schattig feetje en haar grappige vrienden. Een film die bij ieder zorgt voor een glimlach.