Sibyl

vanaf donderdag 20 augustus 2020

Psychologisch drama, met elementen van klucht en satire, over een psychotherapeute die de problemen van een cliënte gebruikt als basis voor een roman.

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Seks Drugs- en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Sibyl is een psychotherapeut die haar schrijversambities een kans wil geven. Op het moment dat zij besluit haar cliënten af te zeggen roept Margot haar hulp in. Zij is een wanhopige jonge actrice die in de problemen zit en Sibyl smeekt om een afspraak. Al meteen bij het eerste gesprek raakt Sibyl geïntrigeerd door het verhaal van Margot; zij ziet er wel een plot voor haar nieuwe roman in. Sibyl raakt steeds meer verwikkeld in het leven van Margot – en wordt tegelijk geconfronteerd met haar eigen woelige verleden.  Vervolgens leidt de opeenstapeling van foute beslissingen tot een prettig onoverzichtelijke chaos. Alle ethische grenzen tussen therapeut en cliënt dreigen te vervagen, evenals de scheidslijn tussen verbeelding en realiteit.

De Franse regisseur Justine Triet gebruikt verschillende genres door elkaar: suspense, film noir, een film in een film, klucht en satire. Dit alles gecombineerd met over elkaar buitelende verhaallijnen in heden en verleden. Bijna even complex als Sibyl zelf.

De hoofdrollen zijn voor de Belgische actrice Virginie Efira (Le grand bain, Un amour impossible) en Adèle Exarchopoulos (La vie d’Adèle). Sandra Hüller (Toni Erdmann) schittert in een leuke bijrol als filmregisseur.