Silver Haze (laatste week)

Vanaf vrijdag 3 maart 2023

Modern sociaal drama dat zich afspeelt in de buitenwijken van Londen en aan de Britse kust. Het is de nieuwe film van Sacha Polak (Dirty God, Hemel) met in de hoofdrol Vicky Knight (Dirty God) en Esmé Creed-Miles (Hanna).

★★★★ ‘En steeds trekt hoofdrolspeler Vicky Knight de kijker naar zich toe als Franky, het ongepolijste, felle natuurtalent uit Dirty God dat ondertussen is gerijpt, het spel nog wat verfijnder, maar nog steeds geen greintje bestudeerd. Zij maakt Silver Haze tot een bezienswaardigheid.’ De Volkskrant

‘een intiem drama over littekens en liefde’ TROUW

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Seks Discriminatie Drugs- en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Franky (Vicky Knight) is een jonge verpleegster uit een Londense buitenwijk, die na een traumatische gebeurtenis uit haar jeugd nog altijd op zoek is naar antwoorden. Antwoorden die ze nodig heeft om een toekomst voor zichzelf te kunnen zien. Als Franky verliefd wordt op Florence (Esmé Creed-Miles), een van haar patiënten, ontvluchten ze samen de stad.

Aan de kust vindt Franky een veilige plek bij de samengestelde familie van Florence en lukt het haar om het verleden onder ogen te zien.

Silver Haze is opnieuw een samenwerking tussen Sacha Polak en actrice Vicky Knight, die voor haar rol in Dirty God door Screen Daily werd uitgeroepen tot ‘Star of Tomorrow’. Polak schreef het scenario, dat ze deels baseerde op het leven van de actrice: Knight overleefde als 8-jarig meisje een brand waarbij ze ernstige brandwonden opliep. Silver Haze werd geselecteerd voor de Berlinale, het internationale filmfestival in Berlijn. Daar beleefde de film zijn wereldpremière in de Panorama-sectie van het festival.