Slalom

vanaf donderdag 7 oktober 2021

Psychologisch drama over een vijftienjarig skitalent dat klaar wordt gestoomd voor de Olympische Spelen, maar slachtoffer wordt van fysiek en mentaal misbruik door haar coach.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Seks Drugs- en/of alcoholmisbruik


Koop nu een kaartje

Lyz, een 15-jarige middelbare scholier is toegelaten tot een prestigieuze skischool in de Franse Alpen. De skischool is opgericht door de ambitieuze ex-kampioen Fred en zijn partner Lilou en heeft als doel jonge talenten te trainen en voor te bereiden op de Olympische Spelen. Lyz is nog niet erg ervaren en mist ook de emotionele ondersteuning van haar ouders die ver weg wonen. Fred en Lilou besluiten haar te helpen en Fred maakt het zelfs tot zijn persoonlijke doel haar dé ster van het Alpineskiën te laten worden. Onder zijn invloed moet Lyz meer doorstaan dan alleen de fysieke en emotionele druk van de zware training want Fred overschrijdt meerdere malen een verboden lijn.

 

De Franse regisseur Charlène Favier voert ons mee in de wereld waarin jongeren worstelen met de vraag hoe ver ze willen gaan voor het verwezenlijken van hun droom. Je hebt alleen een kans om de beste te worden als je je privéleven opoffert. De coach is het middelpunt van je leven. Misbruik zit in een klein hoekje. Maar wat nou als er genegenheid groeit over en weer? De film balanceert knap tussen deze twee spanningsvelden en laat het vellen van een oordeel aan de kijker over.