Songs of Repression (IDFA extended)

Donderdag 26 november 2020

De gruwelijkheden die ooit plaatsvonden in een Duitse sekte in Chili spelen de voormalige, achtergebleven leden nog steeds parten. Ze maken er het beste van door de kolonie om te vormen tot een toeristische attractie.

Nederlandse première

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

Aan de voet van het Chileense Andesgebergte ligt een idyllische Duitse kolonie. De pracht van de plek staat in schril contrast met het afschuwelijke verleden. In 1961 emigreerden de Duitse prediker en ex-nazi Paul Schäfer en zijn gemeenschap naar Chili om daar de armen te helpen. Ze richtten de Colonia Dignidad op, die al snel veranderde in een gesloten sekte waar waardigheid ver te zoeken was, met 45 jaar kindermisbruik, collectieve afranselingen en slavernijachtige taferelen. Ook steunde de ooit idealistische geloofsgemeenschap het terreurbewind van Pinochet door politieke gevangenen te martelen, te vermoorden en in massagraven te begraven op hun enorme landgoed.

Songs of Repression, van de makers van The Act of Killing, onderzoekt hoe de overgebleven bewoners van de gemeenschap omgaan met dit verleden met prachtige beelden en intieme gesprekken.