Stamping ground

vanaf vrijdag 26 juni 2020 (één week)

Gerestaureerde documentaire over het Holland Pop Festival dat in juni 1970 in Rotterdam plaatsvond, met optredens van o.a. Santana, Pink Floyd en The Byrds, Een uniek tijdsbeeld van het ‘Hollandse Woodstock’.

Mogelijk schadelijk tot 6 jaar


Koop nu een kaartje

Eind juni is het vijftig jaar geleden dat in Kralingen (Rotterdam) het eerste grote popfestival op het Europese continent plaatsvond. De film die toen over dit Nederlandse Woodstock werd gemaakt, is nu in gerestaureerde versie te zien.

De documentaire toont optredens van onder anderen Santana, Jefferson Airplane, Pink Floyd, The Byrds en Soft Machine, interviews met bandleden en sfeerbeelden van het publiek. Stamping Ground is niet alleen een portret van het Holland Pop Festival, maar ook een uniek tijdsbeeld.

Regisseur George Sluizer (1932-2014) distantieerde zich in 1971 van de bioscoopversie van deze documentaire, waarin om commerciële redenen beelden van onder meer de Keukenhof waren verwerkt. Eye Film Instituut restaureerde beeld en audio van Stamping Ground in samenwerking met de familie Sluizer, zodat de film nu te zien is in de versie die hem deze voor ogen stond.